Strona główna forum Sprawë Szpęgawsk - baza danych o pomordowanych (w trakcie tworzenia) |
Poprzedni wątek | Następny wątek |
Nadawca | Wątek |
---|---|
ArturRu |
wysłane dnia:
18.9.2003 19:55
|
Stały bywalec Zarejestrowany: 24.8.2003 z: Wiadomości: 48 |
Re: Szpęgawsk - baza danych o pomordowanych (w trakcie tworzenia) Cytat:
Przeczytałem wczoraj jednym tchem. Nie komentuję. Co do pkt. 2 rzeczywiście problem, ja się tego nie podejmę, musiałaby chyba się komisyja jakas zebrac. Moja propozycja jest nastepująca: wklepię dane tak jak sa w tabelach, a Szanowne Gremiumi postanowi co dalej. Zasadniczo w książce sa trzy listy. Pierwsza na której mozna znaleźć następujące dane: 1. Imię i nazwisko 2. data urodzenia (lub wiek) 3. miejsce zamieszkania 4. Zawód 5. Data zgonu 6. Miejsce zgonu Lista druga, na której umieszczono informację o zamordowanych pacjentach Kocborowa: 1. Imię i nazwisko 2. data urodzenia (lub wiek) 3. Miejsce poprzedniego pobytu 4. Data zamodrowania Lista trzecia - pacjenci Kocborowa wysłani do obozó koncentracyjnych: 1. Imię i nazwisko 2. data urodzenia (lub wiek) 3. Miejsce pochodzenia Ze względu na niekompatybilność tych list, prosze o uwagi pomocne w ich ujednoliceniu, czy tez sposobu postępowania. To co mnie się nasuwa: nie wiem czy forma bazy danych jest właściwa, może jednak lepiej zeskanować tę książkę??? Tym bardziej, że bie wszystkie osoby znane sa z nazwiska i imienia (co prawda wyjątki, ale...) Tomk, będę przejeżdżał przez Toruń w sobotę, może osobiście Ci tę książkę przekażę? Pozdrowienia dla wsiech Artur |
Poprzedni wątek | Następny wątek |